Dansk erhvervsliv presser på for større satsning på teknologisk udvikling

Danmarks teknologiske alliance, Engineer the future, har i løbet af den seneste måned øget sit medlemstal markant og udgøres nu af 40 virksomheder, uddannelsessteder og interesseorganisationer. Blandt de nye partnere er flere af landets store virksomheder som fx Novo Nordisk, HOFOR og Microsoft – og nu har Sund & Bælt også meldt sig ind.

Partnerne i Engineer the future arbejder for at bringe danske ingeniører og teknologieksperter i front og for, at der bliver mange flere med viden og specialer inden for naturvidenskab og teknisk videnskab i fremtiden.

Vi støtter initiativet, fordi vi vil være med til at sikre, at Danmark fortsat er i front på infrastrukturområdet. Det er vi nu, fx med Femern-forbindelsen, men når arbejdet her først for alvor går i gang, får vi brug for endnu flere dygtige ingeniører, der kan være med til at løfte arven efter de store bro- og tunnelbyggere, som Danmark er kendt for. Også drift og vedligehold af infrastrukturanlæggene kræver ekspertise, forklarer Lars Fuhr Pedersen, teknisk direktør i Sund & Bælt.

Vil begejstre og inspirere unge

Det er en gevinst for Engineer the future, når nye partnere melder sig på banen i arbejdet for at Danmark som samfund fokuserer endnu mere på at prioritere teknologi – både i forhold til uddannelse og forskning. Sammen kan vi sikre endnu større synlighed og anerkendelse af de resultater, som ingeniører er med til at skabe, siger Engineer the futures bestyrelsesformand, Frida Frost og fortsætter:

Danmark skal satse langt mere på teknologisk udvikling, herunder også flere midler til bl.a. teknisk forskning og der er ikke tvivl om, at vores forankring på tværs af uddannelsessteder, organisationer og virksomheder giver stor lydhørhed i den politiske verden.

Engineer the future motiverer til dialog om ingeniørfaget, viser de cool sider af faget og skaber anderkendelse og respekt for dem, der søger ind eller allerede er i gang. Ultimativt skal den unge del af målgruppen kunne se sig selv i rollen som ingeniør og søge den retning, når de vælger uddannelse.

Vi vil gerne begejstre unge og inspirere alle andre ved at fortælle om det spændende liv, vi har i en tid med en rivende teknologisk udvikling. Jo flere, der deltager i det arbejde, des større ørenlyd får vi, siger Frida Frost.

De nye partnere i Engineer the future er udover Sund & Bælt:

NNE Pharmaplan, BK Medical, FORCE Technology, NNIT, Novo Nordisk, Scandinavian Micro Biodevices, GEO, Cheminova, Kirkholm Maskiningeniører, HOFOR, Microsoft, FM Larsen Rådgivende ingeniør, JDM Rådgivende Ingeniør ApS

× Tilmeld dig vores nyhedsbrev   Tilmeld