Storebælt melder klar til ferietrafikken

Starten på skolernes sommerferie i morgen betyder også ekstra pres på Storebæltsbroens betalingsanlæg i Halsskov. De mange feriebilister kan dog regne med at passere betalingsanlægget uden lange ventetider.

En ny service til BroBizz-kunder, som gør det muligt at benytte BroBizz i alle betalingsanlæggets baner, vil være med til at smidiggøre trafikafviklingen i de timer, hvor flest danskere kører på sommerferie.

Storebælt har udviklet løsningen specielt med henblik på at håndtere de godt 250.000 BroBizz-kunder, som skal have nyt betalingskort i 2012. Hvis kunderne glemmer at opdateres kortoplysningerne, inden turen går over Storebælt, virker BroBizzen nemlig ikke, og det kan skabe ventetid og ophobning af trafik i banerne.

– Vi forventer, at vi med den nye service til vores BroBizz-kunder kan afhjælpe det ekstra pres på betalingsanlægget, som sommertrafikken vil give. Og så sørger vi for ekstra bemanding, så vi er klar til at hjælpe de kunder igennem, som ikke har fået opdateret BroBizzen hjemmefra, siger chef for betalingsanlægget, Jens Kjær Nielsen.

For at benytte BroBizz i kort- og manuelbaner skal bilisten køre helt hen til bommen og holde stille, før den går op.

Af hensyn til kortsikkerheden sker opdatering af kortinformationerne ikke automatisk, når kunderne får nyt betalingskort. Oplysningerne skal ændres på storebaelt.dk.

Ferietrafik

A/S Storebælt forventer, at der bliver størst trafikpres på betalingsanlægget lørdag den 14. og 21. juli, hvor op mod 5.000 biler vil køre over forbindelsen i de travleste perioder mellem 11 og 13.

Trafiktal for sommerweekenderne kan hele sommeren ses på storebaelt.dk, hvor redaktionen også kan downloade grafik over trafikken fordelt på timer.

Den aktuelle trafiksituation oplyses døgnet rundt hos Storebælts vagthavende trafikleder på tlf. 58 30 31 80.

Besøg betalingsanlægget

Pressen er velkommen til at besøge Storebælts betalingsanlæg i den kommende weekend, når sommertrafikken går i gang. Besøg koordineres med chef for betalingsanlægget, Jens Kjær Nielsen, tlf. 58 30 31 10 eller 20 46 36 04.

× Tilmeld dig vores nyhedsbrev   Tilmeld