maskinmester job sund og bælt

Sikkerhed på Storebæltsbroen

Sund & Bælts vejservice kører hver morgen en tur over Storebæltsbroen for at samle affald og tjekke, at alle sikkerhedsforanstaltninger er i orden i forhold til trafiksikkerhed.

Sund & Bælts vejservice kører hver morgen en tur over Storebæltsbroen for at samle affald og tjekke, at alle sikkerhedsforanstaltninger er i orden i forhold til trafiksikkerhed.

Målet er, at hele vejstrækningen over Storebælt er mindst lige så sikker at køre på som Danmarks øvrige motorveje. Intensiv overvågning af trafik- og vejrforholdene på broen er en væsentlig del af trafiksikkerheden.

Overvågningen af broens motorvej sker døgnet rundt, året rundt fra det såkaldte O-rum – eller overvågningsrum – ved betalingsanlægget i Halsskov, hvorfra vagtpersonalet kan informere trafikanterne via fx skilte, sms og e-mails. Vagten kan også med kort varsel udsende en vejpatrulje til hjælpeopgaver på broen, fx for at fjerne havarerede køretøjer, ligesom det er vagtens opgave at tilkalde ambulance og politi.

På motorvejsstrækningerne før broen samt på selve broen er der placeret adskillige variable trafikskilte. Skiltene anvendes til i særlige situationer at informere trafikanterne om forholdene på broen, fx om vind, glatføre eller kødannelse.

På hele forbindelsen er der placeret syv vejrstationer, som indsamler oplysninger til bl.a.  vindprognoser og varsling om glatføre. Den tekniske overvågning bevirker, at der i god tid kan kaldes ud til forebyggende glatførebekæmpelse og varsles for kraftig sidevind.

Flere steder på broen, blandt andet ved bomanlæggene og på toppen af pylonerne, er der installeret kameraer, hvorfra trafikken hele tiden kan overvåges fra O-rummet og hos Sydsjællands og Lolland Falsters Politi.

× Tilmeld dig vores nyhedsbrev   Tilmeld