Storebæltsbroen fylder 20 år og fejres med nye frimærker

I år kan danskerne fejre, at Storebæltsbroen har bundet Danmark sammen de seneste 20 år. Som en hyldest udgiver PostNord netop nu to frimærker med motiver af den populære bro, der gør en hurtig forbindelse mulig mellem Fyn og Sjælland.

PostNord har lanceret to nye frimærker til samlingen med Storebæltsbroen som motiv. De skriver følgende i deres pressemeddelelse:

Storebæltsbroen fylder 20 år og fejres på nye frimærker

–  Storebæltsbroen har betydet utroligt meget for sammenhængskraften her i landet og er Danmarks absolut mest markante bro. Derfor var det helt oplagt at lade den pryde de nye frimærker i samme år, som den fylder 20 år, siger Martin Pingel, designchef i PostNord Frimærker.

Motiverne på de to frimærker forestiller Storebæltsbroen i en smuk rød-orange solnedgang, mens højbroen samtidig spejler sig i Storebælt.

Hvert år siden 1956 har europæiske postvirksomheder udgivet ’EUROPA-frimærker’ over et særligt tema med det formål at styrke følelsen af sammenhold og fællesskab blandt de europæiske nationer. I 2018 er temaet ’broer’, hvor Storebæltsbroen altså er PostNords danske bidrag, mens Øresundsbroen er det svenske.

Storebæltsbroen åbnede 14. juni 1998. Den består af Vestbroen og Østbroen, som mødes på Sprogø midt i Storebælt. Med et spænd på 1.624 meter mellem pylonerne er Storebæltsbroens østbro Europas længste hængebro og verdens tredjelængste kun overgået af den japanske Akashi-Kaikyo-bro og den kinesiske Xihoumen-bro.

I dag kører der årligt mere end 12 mio. køretøjer over Storebæltsbroen. Det svarer til, at ca. 35.000 køretøjer hver dag kører over broen, der i øv­rigt også optræder som motiv på Danmarks nuværende 1000-kro­ne seddel.

Frimærkerne udkommer 17. maj og kan købes i PostNords netbutik. De udgives som et såkaldt miniark med to frimærker, og taksten passer til at sende en hilsen til venner og familie over alt i verden.

× Tilmeld dig vores nyhedsbrev   Tilmeld