Storebæltsbroen skruer ned for lyset om natten

Frem til 1. maj vil dele af konstruktionsbelysningen på Storebæltsforbindelsens Østbro være slukket.

Undersøgelser foretaget af A/S Storebælt har vist, at forbindelsen elforbrug kan reduceres med 200.000 kWh/år ved at slukke for dele af konstruktionsbelysningen i tidsrummet fra kl. 24.00 til kl. 06.00.

– Som en del af vores miljøhensyn vurderer vi løbende nye muligheder for energibesparelser. Natsænkning af belysningen på Østbroen giver en betydelig energireduktion gennem en forholdsvis begrænset investering samtidig med, at det ikke påvirker forholdende for broens trafikanter, der er alene tale om visuelle ændringer, siger tekniske direktør Leif Vincentsen.

Det er lyset på de udvendige flader af pylonerne, som slukkes, mens belysningen på indersiden fastholdes. Konstruktionselementerne under vejbaneniveau vil fortsat være belyst af hensyn til skibstrafikken.

Frem til 1. maj arbejder Storebælt med at tilpasse de tekniske installationer. Herefter vil belysningen kun være reduceret i tidsrummet mellem kl. 24.00 og 06.00

Sund & Bælts tekniske direktør Leif Vincentsen kan kontaktes for evt. yderligere information på tlf. 33 41 62 30 eller mobil 21 40 44 79.

× Tilmeld dig vores nyhedsbrev   Tilmeld