Sund og Bælt - CSR

Storebæltsbroens walkie talkier til Nepal

Siden 2012 har Sund & Bælt doneret brugt it-udstyr til Dhulikhel Hospital i Nepal, som ligger ca. 40 km sydøst for Kathmandu.  Alt det brugbare it-udstyr, som Sund & Bælt ikke længere bruger, samles og sendes afsted til Dhulikhel Hospital.

Før donationen havde hospitalet kun få computere, men nu har Dhulikhel Hospital mulighed for at tilbyde patienter adgang til computere og internet.  Udstyret hjælper også de små lægeklinikker rundt om med at komme i kontakt med Dhulikhel Hospital for råd og vejledning.

En container fuld af udstyr fra Sund & Bælt var netop kort før jordskælvet i april sendt op til Dhulikhel Hospital. Containeren indeholdt bl.a. 75 computere, 65 skærme, 20 laptops, 20 servere, 30 stk. netværksudstyr og 100 walkie talkier, som ikke længere bruges på Storebæltsbroen, fordi de er blevet afløst af et nyt kommunikationssystem (SINE-systemet). På Storebæltsbroen blev Walkie talkierne bl.a. brugt i tunnelen og i forbindelse med fx nødsituationer på broen.

Walkie talkierne kom straks i brug på hospitalet i forbindelse med jordskælvet, idet alle andre kommunikationsforbindelser var ødelagte eller ustabile.

Aftalen mellem Sund & Bælt og Dhulikhel er kommet i stand med organisationen NepaliMed Denmark som mellemled.  Aftalen har bl.a. inspireret Nykøbing Sygehus til også at kigge på brugt, men brugbart, it-udstyr. Så næste gang Sund & Bælt sender en container af sted til Dhulikhel, vil der også være seks respiratorer med fra Nykøbing Sygehus.

× Tilmeld dig vores nyhedsbrev   Tilmeld