Storebæltsentreprenør indstillet til britisk industripris

Løsningen af opgaven med at installere affugtningssystem og korrosionsbeskyttelse af kablerne på Storebæltsforbindelsens Østbro er netop blevet nomineret til en meget prestigefyldt britisk industripris, som uddeles i oktober i år.

Det er virksomheden Spencer Group fra Hull i England, som sammen med syv andre betydende virksomheder er nomineret i kategorien ”Temporary Works – Civil Engineering”. Prisen, som uddeles af The British Construction Industri Awards, er den længst eksisterende inden for britisk konstruktionsindustri.

Spencer Group vandt opgaven med at beskytte østbrokablerne og anvender deres eget system, som de kalder for Cable Crawler. En af fordelene ved netop denne metode er, at arbejdet kan udføres uden krav om lukning af vejbaner og indskrænkning af trafikken på broen. Samtidig er de ophængte arbejdsplatforme konstrueret, så det sikres, at der ikke falder materialer eller værktøj ned på kørebanerne.

– Cable Crawler-systemet er rendyrket britisk innovation, og vi oplever, at systemets fordele nu anerkendes internationalt, siger Jim Mawson, projektdirektør hos Spencer Group.

Foruden Danmark har Sverige og Skotland også anvendt teknologien og Cable Crawler til affugtning og beskyttelse af kabler, som bærer store hængebroer.

Affugtningen og korrosionsbeskyttelse af kablerne på Østbroen over Storebælt er det hidtil største projekt af sin art i verden.

× Tilmeld dig vores nyhedsbrev   Tilmeld