Sund og trafiksikker rasteplads ved Storebælt

En ny rasteplads med forhindringsbane, hjertestier og hvilestole skal øge både trafiksikkerheden og folkesundheden.

Jo flere og jo længere pauser, jo bedre trafiksikkerhed. Det er baggrunden for, at Slagelse Kommune er gået sammen med Sund & Bælt, Fonden for Storebæltsudstillingen, Friluftsrådet, Q8 og Realdania om en ny, unik naturrasteplads, som kan motivere trafikanterne til at holde længere pauser – og gerne pauser med bevægelse og aktivitet.

Den nye rasteplads kommer til at ligge ved den sidste afkørsel inden Storebæltsbroen i Halsskov, og ud over parkering og picnic vil pladsen byde på oplevelser for alle aldersgrupper og invitere til leg og bevægelse.

Pladsen vil rumme et større areal med skov, herunder et indhegnet område til hundeluftning, en salamandersø og en del legefaciliteter for børn og voksne samt andre grønne rekreative områder til afslapning og naturoplevelser.

Blandt rastepladsens tilbud er også en udstilling om Storebæltsforbindelsen, som med plancher og modeller fortæller om det historiske byggeri. Udstillingsbygningen vil med sin form afspejle en svævende bro – temaet for udstillingen. Tunnelelementer vil blive genanvendt som port til p-pladsen, og det gigantiske tunnelborehoved samles og lægges på en skrå flade, så borets dimensioner er tydelige.

Arbejdet med naturrastepladsen forventes færdigt i 2012.

× Tilmeld dig vores nyhedsbrev   Tilmeld