Lufthavn Rundkørsel Øst Øresund

Udvidelse af Rundkørsel Øst skal øge kapaciteten

Den 13. august 2018 tog Københavns Lufthavn det første spadestik til udvidelsen af den travle rundkørsel der forener Kystvejen, Amager Strandvej og motorvejen. Målet er at skabe hurtigere gennemkørsel for borgere, for erhvervsliv og for de rejsende.

Dagligt kører 32.000 biler gennem Rundkørslen Øst – det er især om morgenen og sidst på eftermiddagen, hvor der er mest travlt på strækningen. Det betyder, at der i myldretiden ofte opstår trængsel på vejene til gene for de mange bilister.

Derfor besluttede i Københavns Lufthavn sidste år i tæt samarbejde med Tårnby Kommune og A/S Øresund, at udvide den travle Rundkørsel Øst, der forbinder Kystvejen, Amager Strandvej og motorvejen til og fra Øresundsbroen. Målet med ombygningen er færre trafikkøer for Tårnby og Dragørs borgere og til de rejsende og ansatte, der kommer til lufthavnen i bil, taxi og bus.

Anlægsarbejdet starter den 13. august og forventes at stå færdigt ultimo januar 2019.

I de fem måneder hvor anlægsarbejdet står på vil rundkørslen være åben for trafik. Det er for at sikre størst mulig kapacitet på vejene under udvidelsen. Det betyder, at der i perioden vil være mere trængsel på vejene. Man er dog opmærksom på at minimere generne mest muligt.

Projektet sker i flere faser

CPH Lufthavn Øresund

For at vise mest mulig hensyn til trafikanterne, er byggeriet opdelt i faser, hvor man udvider små områder af rundkørslen ad gangen. Ligesom man udfører det arbejde, der er muligt, om natten.

Fra den 29. oktober 2018 går man i gang med at udvide venstresvingsbanerne på Amager Strandvej og på broen.

Det betyder, at der vil være stærkt reduceret kapacitet i krydset, og man må derfor forvente, at der kan opstå køer både i og udenfor myldretiden.

Den nye rundkørsel og tilslutningsvejene med de nye venstresvingsbaner, vil stå færdig ved udgangen af januar 2019.

Læs om udvidelsen af Rundkørsel Øst hos Københavns Lufthavn

 

 

× Tilmeld dig vores nyhedsbrev   Tilmeld