Fugle ved Sprogø

Veteraner passer på Sprogø

Siden 2018 har veteraner passet og plejet grønne områder og historiske bygninger på Sprogø. Det er et tiltag, som giver veteranerne mulighed for at arbejde i omgivelser med højt til loftet i fællesskab med kollegaer, der har samme baggrund.

I 2017 blev de sidste streger sat på den aftale, som gav veteraner mulighed for at bidrage til arbejdsmarkedet under hensynstagne forhold.  Aftalen blev indgået mellem forening VeteranHaven i Slagelse og Sund & Bælt og kom  stand via Slagelse Kommunes særlige fokus på de såkaldte Socialøkonomiske projekter. Det er projekter, som giver en chance til mennesker, som gerne vil arbejde, men har svært ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet.

Veteranerne har meget at byde på
På Sprogø er der meget natur, der skal plejes og bygninger, som skal passes. Og det er her, veteranerne kommer ind i billedet. Opgaverne er klare og samtidig alsidige, hvilket er rammer, som er velkendte for veteranerne fra forsvaret.

Udover opgaverne, udfører veteranerne deres arbejde i selskab med andre, der har samme baggrund, som dem selv. Og det giver tryghed for dem, som prøver at holde balancen.

I dag arbejder veteraner op mod 30 timer om ugen, men det er ambitionen at udvide samarbejdet. Aftalen med VeteranHaven er en mulighed for at tilbyde flere veteraner beskæftigelse og dermed chancen for at genetablere tilknytning til arbejdsmarkedet

Til gavn for alle
Samarbejdet indgår som et tiltag under Sund & Bælts samfundsansvar som en af Danmarks store infrastrukturforvaltere. Vi sætter et sundt og sikkert arbejdsmiljø højt og respekterer mennesker i alle virksomhedens aktiviteter.

Derfor er vi stolte af aftalen med VeteranHaven. Den giver mulighed for at tilbyde flere veteraner beskæftigelse i kraft af opgaverne på vores anlæg. En række opgaver bliver løst, og samtidig giver det mennesker på kanten af arbejdsmarkedet en chance for at få et ordinært job inden for de rammer, den enkelte veteran kan håndtere.

Gennem samarbejdet med VeteranHaven og Slagelse Kommune kan det ske på ordentlige vilkår og gennemføres af mennesker, som har specialiseret sig i at hjælpe særlige målgrupper til at få en bedre livskvalitet.

× Tilmeld dig vores nyhedsbrev   Tilmeld