Storebælt miljø - Grønne brintbiler

Grønne brintbiler baner vejen

Sund & Bælt købte i 2015 to brintbiler, som medarbejderne kan bruge på arbejdet. Brintbiler udskiller ikke CO2, men vand.

Har man planer om at købe en ny bil, så behøver valget ikke nødvendigvis at stå mellem benzin, diesel eller el. Brintbiler er nemlig hastigt på vej ind på det danske marked som et både grønt og miljøvenligt alternativ. Sund & Bælt er en af de virksomheder, der går foran og i 2015 købt to brintbiler, som medarbejderne på Storebæltsbroen kan køre rundt i.

Fordelen ved brintproduktion er, at man kan lagre energi, og når bilerne trille afsted på vejen, kommer der ikke skadeligt CO2 ud af dem, men kun vand. Vandet kan faktisk drikkes, selv om det givetvis ikke smager særlig godt.

Samtidig med indkøbet af bilerne åbnede en brinttankstation i Korsør, så bilerne let og hurtigt kan fyldes op. Bilerne kører 600 km pr tank og det tager ca. tre minutter at fylden bilen op.

I alt er der nu 8 brinttankstationer i Danmark.

Grøn omstilling sker ikke af sig selv

Brintbilerne har været lidt dyrere end tilsvarende biler, som normalt bruges som puljebiler, men merudgiften betragtes som Sund & Bælts bidrag til fokus på og udvikling af grøn transport.  Bilerne bidrager, med deres synlige logo, forhåbentlig til forståelse af, at brintteknologien er på vej og anvendelig indenfor transportområdet.

En omstilling til grøn transport sker ikke af sig selv. Der er nogle, der må gå foran og afprøve teknologien. Det har Sund & Bælt valgt at gøre, som central og synlig infrastruktur-forvalter og Sund & Bælt ser frem til, at brintproduktion snart vil blive frembrag på basis af vedvarende energi.

Ud over Sund & Bælt har også SK Forsyning og et par andre lokale virksomheder i Slagelse Kommune investeret i brintbiler. SK Forsyning har indledt et projekt ”Energipark Korsør”, hvor grøn brintproduktion og  fjernvarmeforsyning tænkes at gå op i en højere enhed.

Sund & Bælts brintbiler kørte på tre måneder 4.400 km og brugte ca. 40 kg brint. Ved at køre i brintbiler frem for almindelige biler blev der på de 4.400 km sparet ca. 600 kg CO2.

× Tilmeld dig vores nyhedsbrev   Tilmeld