Viden omViden om

Sund & Bælt deler viden om datadrevet vedligehold

Big Data, Internet of Things, sensorer og robotter er en del af hverdagen i nogle brancher, men i bygge- og anlægsbranchen er det endnu ikke slået fuldt igennem. Det vil Sund & Bælt være med til at ændre og deler viden og erfaringer på konferencer.

I august 2017 fortalte Sund & Bælts tekniske direktør, Lars Fuhr Pedersen, om organisationens erfaringer med Big Data og arbejdet med droner og robotter til ca. 400 brofolk fra hele verden, der deltog på New York City Bridge Conference.

– På konferencen blev jeg mødt af begejstring for det arbejde, vi udfører i Sund & Bælt. Rigtig mange var interesseret i at høre mere om vores arbejde med teknologi, da det for mange infrastrukturejere er en helt ny måde at vedligeholde store infrastrukturanlæg på, fortæller Lars Fuhr Pedersen, teknisk direktør i Sund & Bælt.

Den 7. november skal Lars Fuhr Pedersen igen holde oplæg, men denne gang er det på IBMs konference, Watson Summit, hvor han skal fortælle om Sund & Bælts anvendelse af Maximo & Watson til Digital Asset Management.

– Det er vigtigt for os at dele vores erfaringer, da vi ønsker at gøre Storebæltsforbindelsen til et udstillingsvindue for hele verden, når det gælder intelligent drift og vedligehold af store infrastrukturanlæg, fortæller Lars Fuhr Pedersen.

Strategiske partnerskaber giver værdi på bundlinjen

Sund & Bælt har sat sig det beskedne mål, at de skal være markedsledere på intelligent anvendelse af Asset Management i drift og vedligehold blandt infrastrukturejere.

– Vi kan kun nå dette ambitiøse mål, hvis vi allierer os og deler data med strategiske partnere, leverandører og andre ejere af store infrastrukturanlæg. Vi fokuserer derfor også løbende på at få nye partnerskaber fx gennem at netværke ved konferencer, da det på sigt kan skabe værdi på bundlinjen – både for os og vores partnere, fortæller Lars Fuhr Pedersen.

× Tilmeld dig vores nyhedsbrev   Tilmeld