Et Hackathon er en udviklingsmetode. Et innovationsforløb på tid. Smager du nærmere på ordet, vil du opdage, det er sammensat af ordet hack - det at skille noget ad, pille noget fra hinanden for at sætte det sammen på en ny måder - og ordet Marathon.
Konceptet er enkelt. Vi inviterede fagspecialister fra ITU, DTU, Alexandra Instituttet og Rambøll. Fordelt på fire grupper gravede ingeniører, data scientister, udviklere og machine learning specialister etc., sig ned i og ud af data fra Storebæltsbroen på blandt andet vejr- og vindforhold, vibrationer på Storebæltbroens hængere og GPS signaler fra de seneste to år i jagten på nye sammenhænge og brugbare ideer.
Da det hårde slid kulminerede i skarpe pitches, champagne og konfettiregn var det Team Yellow der løb med sejren efter en overlegen pitch. Her illustrerede gruppen, hvordan man ved at kombinere forskellige datakilder, sensorer i asfalten og kameraer i højden, i realtid kan vise den trafikale belastning, Storebæltsbroen dagligt lægger beton til.
- Det har været en fremragende konkurrence og en spændende oplevelse for os. Vinderløsningen var meget kreativt i brugen af ny teknologi. Samtidig var det implementerbar, og vi overvejer at bruge dele af løsningen på vores bro, siger Lars Fuhr Pedersen, Teknisk direktør i Sund & Bælt, da han udråbte vinderholdet.