Sund & Bælt er en afgørende spiller i transportsektoren og har et væsentligt ansvar for at bidrage til den grønne omstilling af Danmark ved at drive en ansvarlig virksomhed, der balancerer hensynet til den sociale bæredygtighed, den miljømæssige bæredygtighed og bæredygtig virksomhedsledelse som en integreret del af selskabets kerneforrentning.
Vi tager ansvar for de miljø- og klimamæssige påvirkninger, som vores samlede aktiviteter giver anledning til. Det omfatter både anlægs- og driftsfasen for vores anlæg og deres omgivelser.
Læs mereVi arbejder for et sundt og sikkert arbejdsmiljø, der lever op til alle danske overenskomster og vilkår. Sund & Bælt ønsker desuden at være del af et rummeligt arbejdsmarked, der udvikler mennesker og løfter fagligheder.
Læs mereVores forbindelser er finansieret via den såkaldte statsgarantimodel, hvor staten garanterer for de lånte penge. Statsgarantimodellen gør det muligt at realisere forbindelserne, uden at det koster på velfærden.
Læs mereI 2009 tiltrådte Sund & Bælt UN Global Compact, der er verdens største frivillige initiativ for bæredygtige virksomheder med det formål at søge et fællesskab for virksomheder, der tager sit ansvar seriøst. Sund & Bælt har i mere end et årti forpligtet sig til at arbejde med Global Compacts ti principper og rapporterer årligt på selskabets fremskridt inden for bæredygtighed til FN. Sund & Bælt refererer derfor også til FN’s verdensmål i selskabets rapportering på bæredygtighed.
Sund & Bælt er af den overbevisning, at det er vigtigt at sætte ambitiøse mål for at kunne løfte bæredygtighedsdagsordenen, og at det kun kan ske i samarbejde med andre.
Sund & Bælts politik for bæredygtighed sætter rammen for holdingselskabets arbejde med bæredygtighed og den danner udgangspunkt for alle selskabets projekter og ambitioner i forhold til bæredygtighed.
Her kan du finde Sund & Bælts politik for inklusion & mangfoldighed
For at sikre, at Sund & Bælts høje ambitionsniveau for bæredygtighed bliver indfriet, arbejder selskabet transparent og systematisk med samfundsansvar i form af miljømæssig og social bæredygtighed samt bæredygtig virksomhedsledelse. Sund & Bælt har derfor udarbejdet en forretningsmodel for bæredygtighed, som danner den overordnede struktur og principperne for, hvordan selskabet arbejder med bæredygtighed.
På baggrund af Sund & Bælts kerneforretning er der udvalgt ti strategiske prioriteter inden for miljømæssig og social bæredygtighed og bæredygtig virksomhedsledelse, som selskabet vil arbejde med i hele værdikæden.
Prioriteringen er sket med baggrund i FN’s verdensmål.
Sund & Bælt har ansvaret for nogle af Danmarks største infrastrukturforbindelser igennem hele værdikæden fra planlægning og analyse, projektering, over i anlæg samt drift og vedligehold. Dertil kommer, at finansieringen af disse infrastrukturforbindelser er brugerbetalte. Sund & Bælt har også ansvaret for BroBizz, der varetager brugerbetalingen på danske betalingsveje.
Sund & Bælt har ansvaret for hele værdikæden i investering i vedvarende, pålidelig, bæredygtig og robust infrastruktur af høj kvalitet, og det er disse elementer der tilsammen udgør selskabets kerneforretning. Dertil kommer, at størrelsen af selskabets projekter gør, at Sund & Bælt har et særligt ansvar for at bidrage til at højne niveauet i anlægsbranchen i en mere bæredygtig retning.
Alle underliggende projekter og driftsaktiviteter i Sund & Bælt skal udarbejde strategier inden for disse områder i det omfang, det giver mening for det enkelte projekts særegne kerneformål.
De enkelte projekter og driftsaktiviteter kan derudover have et særskilt behov for at inddrage andre verdensmål i deres strategiarbejde. Inden for selskabets udvalgte strategiske prioriteter findes derfor tilsvarende strategier for bæredygtighed, som selskabets projekter og driftsaktiviteter selvstændigt udarbejder.