Et samarbejde med plads til forskelle

Sund & Bælt og Muskelsvindfonden er et umage partnerskab, som alligevel har et fælles mantra: Vi bygger bro mellem venner og familie på tværs af landet. Derfor faldt det naturligt, da Sund & Bælt besluttede sig for at indgå i partnerskab med Muskelsvindfonden.

Lige siden 2012 har Sund & Bælt støttet Muskelsvindfonden og deres arbejde med at skabe plads til forskelle. Det hele startede, da man tillod Muskelsvindfondens medlemmer at passere Storebæltsbroen afgiftsfrit, når de skulle til landsmøde på Musholm. Over årene er flere samarbejder kommet til, og Sund & Bælt hjælper troligt både Grøn Koncert og Cirkus Summarum over Storebæltsbroen hvert år.

Et umage partnerskab

Umiddelbart lyder det ikke til, at Sund & Bælt og Muskelsvindfonden har meget til fælles, men det er ikke tilfældet. Muskelsvindfonden har på flere områder været et flagskib i A/S Storebælts sponsorpolitik,  fx i samarbejdet omkring Musholm.

Selvom det første partnerskab i 2012 gik ud på, at Sund & Bælt tillod foreningens medlemmer at passere Storebæltsbroen afgiftsfrit fra Fyn og Jylland, var der ikke tale om en velment altruistisk handling, fordi det er synd for dem med handicap.

Partnerskabet passer perfekt ind i Sund & Bælts CSR-samarbejder. Et hovedfokus er, at Sund & Bælt forbinder landsdele og mennesker. Derfor var det også beklageligt, at mange medlemmer ikke kunne deltage ved landsmøderne på grund af broafgiften. Sund & Bælt indgik derfor aftalen, således at medlemmerne kunne nå frem.

Knopskudt partnerskab

Siden Sund & Bælt indgik partnerskab er flere kommet til. I dag kører Grøn Koncert-karavanens mange biler lastbiler og busser over broen afgiftsfrit. Mere interessant har det givet anledning til samarbejde med henholdsvis Muskelsvindfonden, Slagelse Kommune og Storebælt om anlæggelsen af en kilometerlang og tilgængelig natursti langs vandet ved Musholm.

Det mangeårige samarbejde er et eksempel på, at to tilsyneladende fuldstændige umage parter kan få ting til at udvikle sig og få skabt nogle gode resultater. Et tværfagligt samarbejde, hvis erfaringer kan udvides til andre områder.

Læs mere om Muskelsvindfonden. 

Læs konkurrencebetingelserne, hvor vi udlodder billetter til Grøn Koncert 

× Tilmeld dig vores nyhedsbrev   Tilmeld