Sund & Bælt vinder prestigefyldt IABSE-award

Sund & Bælt har sammen med Atkins vundet den prestigefyldte IABSE-pris i Outstanding Paper-kategorien. Den prisvindende tekniske artikel handler om Digital Image Correlation (DIC) på Storebæltsbroen, som har potentiale til at ændre måden, hvorpå man overvåger tilstanden af brokonstruktioner over hele verden.

Digital Image Correlation er en danskudviklet, omkostningseffektiv metode til at overvåge den strukturelle tilstand af brokonstruktioner og andre typer af infrastrukturkonstruktioner. Metoden bliver bl.a. benyttet på Storebæltsbroen og vækker nu også stor opsigt i udlandet.

Martin Duus Havelykke fra Sund & Bælt og Jan Winkler fra Atkins Danmark modtog den prestigefyldte IABSE-pris i Outstanding Paper-kategorien. Prisoverrækkelsen foregik 5. september i New York.

En teknik med stort potentiale

Digital Image Correlation kræver, modsat traditionelle overvågningsmetoder, ingen overfladekontakt med den overvågede konstruktionsdel og kan overvåge på afstand. Teknikken fungerer ved hjælp af mønstergenkendelse og image correlation-algoritmer, der beregner selv meget små pixel-bevægelser i billeder af konstruktionsdelen og omsætter dem til bevægelser, deformationer, spændinger eller kræfter inde i konstruktionen. Teknikken, der er udviklet i Atkins, kan bruges uafhængigt af konstruktioners størrelse og materiale.

Læs den prisvindende artikel

Se mere om Digital Image Correlation:

× Tilmeld dig vores nyhedsbrev   Tilmeld