Hvad søger du?

Levende græsslåmaskiner på Sprogø

Dyrene på Sprogø er både smukke og hyggelige at se på. Men de løser faktisk også en opgave på en for miljøet helt perfekt måde.

Så snart græsset på Sprogø begynder at gro om foråret, så myldrer det frem med både får, lam og kvæg på både Ny og Gammel Sprogø. Ud over at dyrene er smukke og hyggeligt at se på, når man kører over broen, så løser de faktisk også en vigtig opgave, da de sørger for at holde græsset på engarealerne nede. Det er en fordel for Sund & Bælt, som står for naturpleje på Sprogø. Sund & Bælt slipper for at rumstere rundt med store græsslåmaskiner og dyrene får al den foder og friske havluft, de kan drømme om.

Det er en landmand i Slagelse, som har aftalen om at sætte dyr ud på Sprogø. Når han har transporteret dyrene til Sprogø i starten af april – fårene lidt tidligere end kvæget – så er han efterfølgende derovre mindst to gange om ugen for at se til dem. Når lam og kalve er helt nyfødte, tjekker han dog næsten dagligt, at alt er ok.

Når vejret begynder at blive råt og bide i oktober kommer dyrene retur til lidt mindre barske forhold hjemme på gården. Dyrene har gået på Sprogø siden 1999.

Sprog: Dansk

Sprog: Dansk