Hvad søger du?

20 december 2022

Sådan kommer juletrafikken til at se ud over Storebælt

Julen nærmer sig med hastige skridt, og det betyder alt andet lige travlhed på de danske veje, når trafikanter krydser landet før, under og efter jul. Knap 190.000 bilister ventes at passere Storebæltsbroen fra den 23. til den 27. december. Få et overblik over, hvordan trafikken fordeler sig på broen henover juledagene.

Prognoser for den kommende juletrafik viser, at de helt store rejsedage vil være den 23. december på vej til juleferie, og den 26., og 27. december vil være dagene, hvor flest ventes at køre hjem efter jul.

Sund & Bælt er forberedt på juletrafikken, der traditionelt er forbundet med ekstra travlhed. Storebælts betalingsanlæg er derfor bemandet efter trafikprognoserne for at afvikle trafikken så gnidningsfrit som muligt.

Vil man undgå ekstra ventetid ved betalingsanlægget, anbefaler chef for betalingsanlægget, Jens Kjær Nielsen, at benytte de grønne Ekspresbaner, hvor det både er muligt at betale med bizz og nummerplade.

- Det er en god idé at benytte automatisk betaling i de grønne Ekspresbaner, hvor du må køre 50 km/t. Derudover anbefaler vi altid at forberede sig bedst muligt inden turen ved at sørge for, at betalingskortet er opdateret, så man er sikker på, at ens bizz eller nummerpladebetaling virker, og der ikke opstår kø ved anlægget, siger Jens Kjær Nielsen.


Sådan fordeler trafikken sig i juledagene

Før jul:
Den 23. december ventes det største trafikale pres i tidsrummet mellem kl. 10.00 og 16.00 i vestgående retning mod Fyn og Jylland.

Efter jul:
Den 26. december vil der være høj trafik mellem kl. 10.00 og 14.00 i vestgående retning mod Fyn og Jylland og mellem kl. 11.00 og 16.00 i østgående retning mod Sjælland. Den 27. december ventes flest at passere broen mellem kl. 11.00 og 13.00 i vestgående retning mod Fyn og Jylland og mellem kl. 12.00 og 16.00 i østgående retning mod Sjælland.

Gode råd til turen

  • Tjek, at dit betalingskort er opdateret og undgå, at bommen ikke går op. Opdatér eller tjek dine oplysninger på brobizz.com.

  • Tilmeld nummerpladebetaling for 0 kr. og spar 50 kr. på turen over Storebælt. Nummerpladebetaling kan bruges 20 minutter efter tilmelding på brobizz.com.

  • Anvender du nummerpladebetaling, er det en god idé at rengøre nummerpladen, inden du kører. Specielt i vådt føre kan det være problematisk at aflæse nummerpladen i betalingsanlægget.Hold dig opdateret om forholdene på broen via trafikmeldinger på Storebaelt.dk og Storebælts Facebook eller tilmeld dig vores SMS-tjeneste (send BRO INFO til 1231).

  • Har man som kunde både bizz og nummerpladebetaling, vil bizzen blive aflæst før nummerpladen og dermed prioriteret som betalingsmiddel. Ønskes betaling med nummerpladen og ikke bizz, kan bizzen pakkes ind i det etui, den er modtaget i. Herefter vil den ikke kunne aflæses i betalingsanlægget, og nummerpladebetalingen vil dermed registreres som betalingsmiddel.
Sprog: Dansk

Sprog: Dansk