Hvad søger du?

19 december 2023

Sådan kommer juletrafikken til at se ud på Storebæltsbroen

Julen nærmer sig, og det betyder travlhed på vejene, når de danske trafikanter pakker bilen og krydser landet. Op mod 230.000 biler ventes at køre over Storebælt fra den 22. til 27. december. Her kan du se, hvordan trafikken fordeler sig i juledagene.

Dagene omkring juleaften er traditionelt nogle af årets travleste rejsedage på broen. De mest travle perioder hen over julen bliver 22. og 23. december mod Fyn og Jylland, hvor flest biler forventes at passere gennem betalingsanlægget mellem kl. 10 og kl. 15. I retning mod Sjælland vil der være mest travlt 26. og 27. december mellem kl. 10 og kl. 16.

Travl jul på broen

I gennemsnit kører ca. 36.000 køretøjer over Storebæltsbroen om dagen, men fredag den 22. december forventes trafikken at runde knap 40.000 biler, og den 26. december kommer mere end 46.000 biler til at krydse bæltet.

- Størstedelen af vores kunder benytter i dag enten Bizz eller nummerplade i de grønne ekspresbaner, og det giver helt klart også den hurtigste tur gennem betalingsanlægget. Men de mange ekstra juletrafikanter betyder, at man i de travle rejseperioder skal være indstillet på ekstra rejsetid over broen, siger chef for betalingsanlægget, Jens Kjær Nielsen.

For at undgå den ekstra rejsetid over broen, så planlæg turen uden om spidsperioderne og sæt ekstra tid af. Husk også, at sne, is og frost altid er ubekendte faktorer, der kan have indflydelse på trafikken. Det er derfor en god ide at holde sig orienteret, inden man kører hjemmefra.

- Hvis der kommer sne, eller det bliver meget vådt på vejene i julen, kan det påvirke muligheden for at aflæse nummerplader i betalingsanlægget. Det er derfor helt afgørende, at den ikke er dækket af is eller snavs, hvis man benytter en nummerpladeaftale til betaling, slutter Jens Kjær Nielsen.

Få en god start på juleturen
Alle kunder bør huske at opdatere eller tjekke deres oplysninger på brobizz.com. Ellers risikerer man, at bommen ikke går op.

Hvis kunder ikke har en bizz, kan man stadig nå at oprette en nummerpladeaftale og spare mindst 78 kr. på turen over Storebælt. Aftalen kan bruges efter 20 min.

Man kan holde sig opdateret om forholdene på broen via trafikmeldinger på Storebaelt.dk og på X, på Sund & Bælts profil. Det er også muligt at tilmelde sig vores 7-dages SMS-tjeneste (send teksten BRO INFO til 1231).

Kør forsigtig, og altid efter forholdene, så alle kommer sikkert frem til jul.

Sprog: Dansk

Sprog: Dansk