Hvad søger du?

20 september 2022

Genetablering til arbejdsmarkedet: Veteran i nyt job

Sund & Bælt har netop sagt farvel til en af de veteraner, der har haft sin faste gang på Sprogø samt Sund & Bælts materielgård i tre år. Det sker efter nyt, civilt jobtilbud fra Slagelse Kommune.

Den 1. september startede en helt ny hverdag for veteranen Kim, der har takket ja til et fleksjob hos Slagelse Kommune, hvor han har fået en kontorstilling i afdelingen for Børn og Unge. Ifølge Kim, har hans tid hos Sund & Bælt stor betydning for den milepæl han i dag har nået med genetablering til arbejdsmarkedet.

- Mine tre år hos Sund & Bælt har klart gjort, at jeg er kommet mere styrket ud på den anden side og nu kan tage skridtet videre. Omgivelserne har givet mig ro, og så er jeg kun blevet mødt af mennesker, der vil mig det bedste, fortæller Kim, veteran.

Som veteran har Kim været tilknyttet VeteranHaven, der samarbejder med Sund & Bælt. Sammen med andre veteraner har Kim bidraget med at løse nogle af de mange vedligeholdsopgaver omkring Sprogøs grønne områder og ejendomme, hvor opgaverne har været tilpasset veteranernes individuelle jobevne. Efterfølgende har Kim haft succes med at være teamleder i Sund & Bælts materielgård.

René Pamperin, der selv er veteran og chef for VeteranHaven, værdsætter samarbejdet med Sund & Bælt, der ifølge ham giver veteranerne den tryghed og ro, der er afgørende for deres mulighed for en reel tilknytning til arbejdsmarkedet.

- På Sprogø går veteranerne sammen med deres kammerater i et roligt og trygt miljø, hvor der ikke er nogle forstyrrende elementer, fortæller René Pamperin, chef for VeteranHaven, og fortsætter

- Når veteranerne er fortrolige med arbejdet på Sprogø har de mulighed for at varetage mere selvstændige opgaver i materielgården, som Kim, der i rollen som teamleder har fordelt og koordineret opgaver.

For Sund & Bælt er det vigtigt at være en del af et rummeligt arbejdsmarked, der udvikler mennesker og løfter fagligheder. Samarbejdet med VeteranHaven er derfor højt værdsat.

- I Sund & Bælt glæder vi os over, at vi har kunnet bidrage til Kims mulighed for at komme tilbage på arbejdsmarkedet. Jeg lykønsker Slagelse Kommune, der har været så heldige at få Kim med ombord, og jeg tør godt love, at de bliver glade for Kim, siger Jens Kjær Nielsen, chef for betalingsanlægget.

Samarbejdet med VeteranHaven er opstået via Slagelse Kommune, der har fokus på socialøkonomiske projekter, der giver en chance til mennesker, som gerne vil arbejde, men har svært ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet.

På nuværende tidspunkt har VeteranHaven seks veteraner, der arbejder fast på henholdsvis Sprogø og materielgården. Helt aktuelt er de blandt andet i gang med at male pigehjemmet på Sprogø.

Sprog: Dansk

Sprog: Dansk