Hvad søger du?

21 juni 2022

Sommertrafik på Storebæltsbroen

Sidste skoledag på fredag er samtidig startskuddet til ferietid og dermed også rejseaktiviteter. Det betyder ekstra trafik over Storebæltsbroen, hvor weekenderne generelt bliver travle.

Mod Fyn og Jylland forventes flest biler at passere gennem betalingsanlægget på lørdage mellem kl. 10 og kl. 14, mens der i retning mod Sjælland vil være travlt både lørdage og søndage mellem kl. 12 og kl. 17.

For at undgå ekstra ventetid på turen er det en god ide at betale med bizz eller nummerplade i de grønne Ekspresbaner.

Ud over at undgå den ekstra ventetid, så får man også den billigste tur over broen og sparer mindst 55 kr. pr. tur, siger chef for betalingsanlægget Jens Kjær Nielsen, og fortsætter

Det er dog vigtigt at være godt forberedt på turen hjemmefra. Tjek altid, at betalingskortet er opdateret. Så er man sikker på, at bizz eller nummerplade virker, når man kommer til betalingsanlægget.

Det er stadig muligt at få en nummerpladeaftale inden sommerferien. Den kan nemlig benyttes til betaling allerede 20 minutter efter, den er oprettet.

Storebælts betalingsanlæg er opgraderet med ny teknologi, så der nu er selvbetjening i både kort- og kontantbanerne. Der er fortsat hjælp at hente ved et tryk på den røde ”hjælp-knap”. I den anden ende sidder nemlig en medarbejder klar til at få trafikanterne sikkert gennem anlægget og videre på turen.

Gode råd til ferieturen
Har du fået nyt betalingskort? Så husk at opdatere din aftale. Ellers risikerer du, at bommen ikke går op. Opdater eller tjek dine oplysninger på brobizz.com.

Har du ikke en bizz, kan du stadig nå at oprette en nummerpladeaftale og spare mindst 55 kr. på turen over Storebælt. Aftalen kan bruges efter 20 min. Opret på brobizz.com.

Hold dig opdateret om forholdene på broen via trafikmeldinger på Storebaelt.dk og Storebælts Facebook eller tilmeld dig vores 7-dages SMS-tjeneste (send BRO INFO til 1231).

Storebælt er lukket under Tour de France
Husk, at Storebæltsbroen er lukket for al biltrafik lørdag den 2. juli mellem kl. 13 og kl. 18, og at der lukkes allerede kl. 12.30 for trafik på den tilstødende motorvej ved Nyborg V og Slagelse V. Undgå derfor, hvis muligt, at planlægge turen over Storebælt til denne dag, men kør hellere i dagene op til lørdag eller vent med at køre over broen til søndag.

Sprog: Dansk

Sprog: Dansk