Hvad søger du?

20 juni 2023

Travl sommer i vente på Storebæltsbroen

Sidste skoledag fredag den 23. juni er traditionen tro startskuddet til ferietid og dermed også rejseaktiviteter. Det betyder ekstra trafik over Storebæltsbroen, hvor weekenderne generelt bliver travle.

På Storebæltsforbindelsen forventes en meget travl sommer for trafikken, hvor der i weekenderne mellem kl. 10 og 17 må påregnes længere rejsetid. Særligt i kort- og kontantbanerne vil der være kø og ventetid.

- Størstedelen af vores kunder benytter i dag enten Bizz eller nummerplade i de grønne ekspresbaner, og det giver helt klart også den hurtigste tur gennem betalingsanlægget. Men de mange ekstra ferietrafikanter betyder, at man i de travle rejseperioder skal være indstillet på ekstra rejsetid over broen, siger chef for betalingsanlægget, Jens Kjær Nielsen.

De mest travle perioder hen over sommeren bliver lørdage mod Fyn og Jylland, hvor flest biler forventes at passere gennem betalingsanlægget mellem kl. 10 og kl. 14, mens der i retning mod Sjælland vil være travlt både lørdage og søndage mellem kl. 11 og kl. 17.

Bestil på vej mod broen
Selvom ferien er lige om hjørnet, kan det stadig nås at få en nummerpladeaftale inden turen. Den kan nemlig benyttes til betaling allerede 20 minutter efter, den er oprettet.

Storebælts betalingsanlæg er opgraderet med ny teknologi, så der nu er selvbetjening i både kort- og kontantbanerne. Der er fortsat hjælp at hente ved et tryk på den røde ”hjælp-knap”. I den anden ende sidder nemlig en medarbejder klar til at få trafikanterne sikkert gennem anlægget og videre på turen.

Gode råd til ferieturen
Har du fået nyt betalingskort? Så husk at opdatere din aftale. Ellers risikerer du, at bommen ikke går op. Opdater eller tjek dine oplysninger på brobizz.com.

Har du ikke en bizz, kan du stadig nå at oprette en nummerpladeaftale og spare mindst 78 kr. på turen over Storebælt. Aftalen kan bruges efter 20 min.

Hold dig opdateret om forholdene på broen via trafikmeldinger på Storebaelt.dk og Storebælts Facebook. Du kan også tilmelde dig vores 7-dages SMS-tjeneste (send teksten BRO INFO til 1231).

Sprog: Dansk

Sprog: Dansk